Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Kisakuulumiset 2010
Jurva 22 - 23 . 5 : Suomen Cup-osakilpailu
 
Markku Artiola kertoo:
" No nyt on Jurvan ensimmäinen kilpailu sitten ohi. Menimme torstaina yötä vasten kisapaikalle, jotta olisimme ajoissa valmiina perjantain treeneihin.
Mukana tiimissä tällä reissulla olivat uudet tulokkaat Juho Saarenmaa(kuski) ja Iiro Piri (purkkari) ja tietysti me eli Markku Artiola sekä uusi purkkiorja Riku Timperi (16v)
 
Lauantain aika-ajoissa olimme  molemmissä lähdöissä neljänsiä. Ensimmäistä kertaa Suomessa saatiin neljä kilpaparia vain 0,8 sekunnin sisään, joten lähtöruutuun saatiin tiukka taisto.
 
Sunnuntain kisa oli jännittävä. Lähdössä nousimme kolmanneksi ja toisen kierroksen alussa olimme jo toisena. Puolessa välissä kisaa alkoi takarengas loppua ja tarvittavaa pitoa ei enää löytynyt. Vauhti tietysti hiljeni ja Nikkanen/Hiljanen-pari pääsi ohitsemme, joten lopullinen sijoituksemme oli kolmas.
Kultaa sai pari Tapio Mustonen/Tomi Koskinen ja hopealle ylsi siis Juha Nikkanen/ Harri Hiljanen.
 
"Kisan yhteenvetona voisi todeta onnistuneen viikonlopun tuoreine purkkiorjineen sekä rengasmurheineen.
Tästä on hyvä jatkaa kesän tuleviin koitoksiin "
 
Loppumainintana voisi vielä mainita  uuden purkkiorjan Riku Timperin todella hyvä suoritus. Ainoastaan muutamat treenit alla ja sitten ensimmäinen täysi kilpakoitos. Taitaa olla pojasta ainesta myös tuleviin kisoihin, ja varmasti myös petrausta kisa kisalta, toteaa Make.
 
 
Virallisia kisatuloksia löytyy osoitteesta  www.rr-uutiset.com/09/
 
 

 
Motopark Virtasalmi 11 - 13.6 : Suomen Cup/ Eesti Cup-osakilpailu
 
Ja näin homma eteni:
"Tapojemme mukaan lähdimme hyvissä ajoin torstaina yötä myöten. Tällöin ei ruuhkaa liikenteessä ja hyvä niin.
Perjantai valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Ensimmäiset treenin jäivät väliin. Toisissa treeneissä oli ajan puutteen takia 125 kuutioiset samaan aikaan radalla, joka hankaloitti ajamista. Samoin toiseksi viimeinen treeni jäi väliin edellisessä sessioissa ilmenneiden jarruongelmien takia, mutta vikaan treeniin päästiin kuitenkin mukaan.
 
Lauantain ensimmäinen aika-ajo suoritettiin vesikelissä, mikä olikin uutta uudelle purkkiorjalle, mutta kokonaisuudessaan homma toimi, ollessamme lopulta neljänsiä. Myös toinen aika-ajo tapahtui tosi reippaasssa vesikelissä sijoituksen ollessa viides.
 
Kisaan siis startattiin viidennestä ruudusta. Startti epäonnistui ja tipahdimme seitsemänneksi. Tosin ekalla kierroksella nousimme jo kuudenneksi ja kolmannella kierroksella olimme jo viidensiä.
 
Neljännen kierroksen "sikaanissa" meni jarruisssa pitkäksi ja pari pyörää livahti ohi. Tuntumassa tosin pysyimme ja takaa-ajo alkoi !
 
Päästessämme kärjen tuntumaaan, tulikin sitten taas ongelmia. Sähköinen vaihteensiirto ylöspäin vaihdettaessa alkoi takkuamaan ja ajaminen vaikeutui huomattavasti. Maaliin päästessämme olimme kuudensia.
 
Kisan voitti Petri Makkula/Harri Asumaniemi, toisena Juha Nikkanen/Harri Hiljanen ja kolmansina Tapio Mustonen/Tomi Koskinen.
 
Seuraava kisa Kemorassa  10-11.7.
 
Motoparkin kisasta kuvia "kuvat kertovat" -sivustossa albumissa Sidecar Racing/kausi2010
 

 

Kemora/ Veteli 10-11.7:  Suomen Cup/ Eesti cup-osakilpailu
 
ja tarina jatkuu, Arton kertomana:
 
" Olimme Kemorassa kilpailemassa viime viikonloppuna ja hellettähän piisasi kiitettävästi.
Kemoraan saavuimme perjantaiaamuna kuuden kieppeissä ja ensimmäiset treenit olivat jo 10.45. Joten unet jäivät muutamalla matkalaisella tosi minimiin.
Perjantaina oli kahdeksat treenit ja meidän tiimi osallistui niistä seitsemään koitokseen. Pyörä oli kunnossa, vaikka muutamat vasurit tuottivat päänvaivaa.
Pyörä ei vaan käänny vasempiin mutkiin niinkuin toivoisi.
 
Lauantaina oli vuorossa aika-ajot. Ensimmäisessä yrityksessä olimme kakkosia ja toisessa kolmansia eli lähtöpaikka siis kolmas.
 
Sunnuntain kisa helteessä sujui ongelmitta. Lähtö meni nappiin ja ensimmäisessä kaarteessa olikin sitten tungosta. Muutama vaunu pääsi meistä ohi, mutta seuraavalla kierroksella otimme kolmannen paikkamme takaisin. Pyörä toimi hyvin ja vaihteistokaan ei temppuillut tällä kertaa.
Tasaisen ajon päätteeksi sijoituksemme oli podiumilla kolmas.
 
Kisan voitti Johan Reuttenholt/Peter Wallin Ruotsista ja toisena oli Petri Makkula/ Sami Pitkonen.
 
 
Tulevana viikonloppuna suuntaamme Alastaroon."
 

 
Alastaron moottorirata 18.7 : Suomen Cup-osakilpailu
 
Ja näin kisakone kulkee:
 
" Alastaron kisa on sitten kilvoiteltu ja jännäksi meni loppumetreille saakka.
Kisamatkalle lähdimme poikkeuksellisesti perjantain vastaisena yönä .Lauantai oli puhtaasti treenipäivä ja se vietiin helteisessä säässä.
Kaikki sujui hyvin ilman suurempia ongelmia.
 
Sunnuntai oli varattu aika-ajoille ja itse kisalle. Ensimmäinen aika-ajo toi ensimmäisen sijan ja toinen aika-ajo oikeutti sitten ensimmäiseen paalupaikkaan tällä kaudella ajan ollessa 1.25,995 ja eroa toiseen kertyi reilu sekunti. Aika parani edellisestä kesästä huomattavasti.
 
Itse kisastartti ei aivan onnistunut ja tipahdimme oitis neljänsiksi. Heti ensimmäisen kaarteen jälkeen paikka oli kolmas ja tietty tavoitteena kärkipaikka.
Jo kisan alussa selvisi että kisaa käydään kolmen teamin kesken ja erkanimme nopeasti muista kilpailijoista. Puolessa välissä kisaa Nikkanen/Hiljanen pyöräytti pelin takakurvissa ja menetti johtoaseman.
 
Taistelu voitosta jatkui Makkula/Asumaniemen kanssa. Muutama kierros ennen maalia he onnistuivat ohituksessa, mutta periksi ei annettu. Tiukka vääntöä aina loppuun saakka ja saimme tilaisuuden viimeisellä kierroksella toiseksi viimeisessä mutkassa.
Ohitus onnistui mallikkaasti ja maalisuoran mutkasta tyylitellen ensimmäisenä maaliin. Voitto tuli tosi niukasti, ainoastaan 0,567 erolla. Mutta sehän riittää !!
 
 
1. Artiola/ Timperi  2.Makkula/Asumaniemi  3.Nikkanen/ Hiljanen
 
 
Viikonloppu oli siis kokonaisuudessaan onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin. 
 
Tuleva viikonloppu meneen Imatran Muistojen Ajojen parissa ja siis hiukan rennommin . Seuraava todellinen koitos on sitten Pärnussa 14-15.8 "
 

 

Pärnu Ring; Eesti 13-15.8:  Eesti Cup-osakilpailu

 

Kuulumiset Baltiasta menevät näin :
 
" Perjantaina toisissa treeneissä  takajarrusatula repesi irti, joten viikonloppu alkoi erittäin synkissä merkeissä.
Esa Skyttä lähti Suomesta tuomaan varaosaa eli iltatoimien ja grillauksen jälkeen päätettiin tuunata pyörä ajokuntoon ja heti puolenyön jälkeen oli pyörä taas kuosissa.
 
Lauantaina oli sitten treenit, aika-ajot sekä kisa päälle. Aika-ajoissa olimme kolmansia, Temppelin ajaessa paalulle. Itse kisan voitti Makkula/Asumaniemi meidän ollessamme hopealla. Tosin ajoimme kisan nopeimman kierrosajan, mutta ei riittänyt tällä kertaa.
 
Sunnuntaina oli sitten paalulta lähtö lauantain nopeimman kierroksen ansiosta. Lähtö osui lähes nappiin ollessamme toisena ensimmäisessä kurvissa.
Kymmenennellä kierroksella sitten takarengas sileni jolloin ajo vaikeutui. Ja tietty vauhti hiipui. Takaa ajoi ohi Eero Pärm ja tulimme maaliin siis kolmansina. Makkula / Asumaniemi jälleen korkeimmalla sijalla.
 
 
 
Syyskuussa 11-12 ratkeaa Eestin mestaruussarjan lopullinen sijoitus Pärnun radalla. Olemme silloin taas mukana  ja tilanne on seuraava: Makkula/Asumaniemi toistaiseksi number uno, me olemme toisina ja Tempel kolmantena.
 
Syyskuun 18-19 olemme jälleen Alastarossa, jossa ratkeaa Suomen Cupin sijoitukset.
Makkula/Asumaniemi johdossa, Nikkanen/Hiljanen kakkosena ja me kolmansina, tosin vain kaksi pistettä jäljessä hopeasta !!
 

 

Pärnu Ring ; 11-12.9  : Eesti Cup-osakilpailu
 
" Nyt on sitten Eestin kisat kisailtu tältä vuodelta.Viimeinen taisto käytiin sunnuntaina.
 
Paikalle menimme vasta lauantaina ja ajoimme kaksi viimeistä treeniä  ja hyvin meni.
Sunnuntaina oli yksi harjoitus ja sitten aika-ajo. Aika-ajon jälkeen tarkistettiin pyörä ja havaittiin takajarrulevyssä pieni hiushalkeama.
Ja kuinka ollakkaan, ei toista ollut mukana vaihdettavaksi. Päätimme kuitenkin lähteä kisaan riskejä kuitenkaan ottamatta.
Meille riittäisi kuudes sija päästäksemme loppusijoituksissa kakkosiksi. Aika-ajoissa olimme siis neljänsiä.
 
Kisa alku oli hankalaa. Vettä tihuutti ja rata kostea, mutta ei märkä. Valitsimme sliksit, kuten moni muukin. Lähtöä jouduimme odottelemaan lähes 15 minuuttia  ambulanssin tulon takia ja vesisade vaan yltyi. Kisasta tulikin "wet race" ja alkoi armoton renkaidenvaihtohässäkkä.
 
Kisa otettiin sitten varman päälle johtuen takajarrulevystä ja uusista sadekelin renkaista. Keli ei ollut kuitenkaan puhdas sadekeli ja tulimme maaliin viidensinä.
 
Viides sija kuitenkin  riitti meille ja olimme Eestin mestaruuskisan lopputuloksissa siis kakkosia. "
 

 
Alastaron Moottorirata 18-19.9 : Suomen Cup-osakilpailu
 
"Kauden viimeiseen koitokseen mentiin perjantai yöllä ja lauantai oli jo treenipäivä.
Keli oli syksyinen, vettä satoi ja aurinko pilkahteli...eli sadekelin renkaat olivat kohdallaan. Treenit meidän kohdalta sujuivat ilman ongelmia, tosin toinen treeni jäi väliin  Maken korjaillessa ruotsalaisen kilpakummpanin Johan Reutelholmin pyörää. Ja hyvä tuli !!
 
Sunnuntain ensimmäinen aika-ajo toi ykköspaikan. Toisessa aika-ajossa olimme kakkosia, joten paalupaikka jäi Johan Reutelholmille/Aki Aallolle.
 
Kisaa aikaistettiin pulella tunnilla, mikä jälkikäteen ajatellen oli kohdallaan, sillä vettä satoi kisan jälkeen kuin aisaa.
 
Itse kisa olikin ns.raastava.Mitähän isäntä mietti lähtöviivalla, kun otti varaslähdön ja 20 sek. aikasakon.....
Tipahdettiin viidenneksi ja ylöspäin oli kova kiire, etenkin Nikkanen/Hiljanen-parin edelle. Meillähän oli tässä vaiheessa 2 pisteen ero cupin kakkossijaan.
Nousimme oitis neljänsiksi Nikkasen taakse ja toisella kierroksella menimme ohi. Eroa piti kuitenkin saada yli 20 sekkaa ja tulla kolmantena maaliin.
Kierros kierrokselta eroa kertyi ja maalissa eroa oli riittävä 25 sekuntia.
Olimme siis kisan kolmansia aikasakosta huolimatta ja näin voitettiin Suomen Cupin hopea. Erohan oli siis tosi selkeä eli 1 (yksi) piste eduksemme !
 
 
 
Kausi siis Plakkarissa ja tästä on hyvä jatkaa kauteen 2011. Makella todennäköiseti sama purkkiorja eli Riku Timperi.
 
Suurkiitos myös HaMk:n porukoille mielenkiinnosta, avusta ja kannustuksesta !! "
 
 
Lopputulokset:
 
Suomen Cup 
1.Makkula/Asumaniemi
2.Artiola/Timperi
3.Nikkanen/Hiljanen
 
Eesti Mestaruuskisa
1.Makkula/Asumaniemi
2. Artiola/Timperi
3.Pärm/ Kuut

 

Kauden 2020 päättäjäiset Ravintola  " Oi Hanko " klo.18.00 alkaen

Ruokailu ja perinteiset palkinnonjaot ja puheet.